Skwalan

Skwalan – 100% naturalne serum otrzymywane z oliwy z oliwek. Uszczelnia płaszcz lipidowy, nawilża, wygładza i regeneruje. Łatwo się wchłania i sprzyja transportowi składników aktywnych w głąb skóry. Polecany w profilaktyce trądziku, przebarwień oraz egzemy. Wspomaga redukcję zmarszczek. Odpowiedni do pielęgnacji skóry po długotrwałej ekspozycji słonecznej. Bezpieczny dla wrażliwej skóry okolic oczu.

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry suchej, wrażliwej (również okolic oczu)
  • wymagającej regeneracji i wygładzenia
  • problemowej, zanieczyszczonej
  • dojrzałej, z oznakami starzenia
  • po długotrwałej ekspozycji słonecznej

Działanie:

  • nawilżające
  • wygładzające
  • regeneracyjne
  • przeciwstarzeniowe
  • łagodzące

Sposób stosowania:

  • samodzielnie na skórę, włosy, paznokcie
  • wzmocnienie działania kremu / balsamu / olejku – kilka kropel serum zmieszaj w dłoni razem z ulubionym kremem / balsamem / olejem, a następnie delikatnie wklepuj w skórę
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli serum w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako serum do paznokci – kroplę serum wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Squalane/ Olea Europaea Fruit Oil (Skwalan z oliwy z oliwek 100%)
  • Kraj pochodzenia: UK
  • Postać: bezbarwny i bezzapachowy płyn
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temp. nie wyższej niż 25°C
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 30ml pipeta

Ciekawostki:

  • Skwalan to 100% naturalny surowiec otrzymywany z oliwy z oliwek
  • Jest naturalnym składnikiem sebum ludzkiego, często mylonym ze skwalenem
  • Skwalan jest nasyconą i stabilną chemicznie formą skwalenu, oporną na utlenianie
Facebook