Witamina E

Idealna do pielęgnacji:witaminaE

  • skóry suchej i mocno odwodnionejEKO Your Natural Side 2
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej ujędrnienia, z rozstępami
  • skóry z przebarwieniami, bliznami i plamami starczymi
  • podrażnionej promieniami słonecznymi
  • suchych i zniszczonych włosów oraz paznokci

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe –  ma zdolność do neutralizowania wolnych rodników, chroni skórę przed jej przedwczesnym starzeniem się oraz sprzyja redukcji już istniejących zmarszczek. Może być także stosowana do pielęgnacji okolic oczu. Pomaga utrzymać odpowiednią jędrność i elastyczność skóry.  Wspomaga produkcję kolagenu
  • nawilżające i przeciwzapalne –  doskonale nawilża i wygładza skórę, włosy oraz paznokcie. Przyspiesza gojenie się ran i drobnych urazów, blizn potrądzikowych, działa przeciwzapalnie
  • regenerujące i rozjaśniające –  regeneruje skórę oraz wyrównuje jej koloryt. Zapobiega powstawaniu i eliminuje przebarwienia skórne. Przeciwdziała zmianom starczym.
  • ochronne –  witamina E, jako źródło antyoksydantów chroni strukturę skóry oraz włosów, przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. działaniem promieni UV. Zmniejsza rumień i obrzęk spowodowany promieniowaniem ultrafioletowym

Sposób stosowania:

  • wzmocnienie działania kremu / balsamu / olejku – kilka kropel witaminy E zmieszaj w dłoni razem z ulubionym kremem / balsamem / olejem, a następnie delikatnie wklepuj w skórę
  • zabezpieczenie końcówek włosów – w celu regeneracji oraz zabezpieczenia końcówek włosów przed szkodliwymi warunkami atmosferycznymi oraz zabiegami (jak np. prostowanie), wetrzyj kilka kropli witaminy E w suche bądź mokre końcówki włosów
  • jako serum do paznokci – kroplę witaminy E wmasuj w paznokcie oraz skórki. W ten sposób doskonale odżywisz, wzmocnisz oraz nawilżysz zniszczone, łamliwe paznokcie
  • jako naturalny konserwant – dodaj witaminę E do stworzonego przez Ciebie kosmetyku naturalnego, aby przedłużyć jego świeżość oraz wzmocnić działanie. Pamiętaj, że witamina E nie rozpuszcza się w wodzie, jedynie w tłuszczach

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Natural Mixed Tocopherols & Helianthus Annuus Seed Oil; (witamina E w stężeniu 70 – 72%, olej z nasion słonecznika)
  • Kraj pochodzenia: Argentyna
  • Postać: gęsty żel o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temp. nie wyższej niż 25°C
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10ml pipeta

Ciekawostki:

  • Jest naturalnym konserwantem, który zapewnia stabilność kosmetyków, chroniąc ich składniki przed zniszczeniem i rozkładem
Facebook