Bazylia olejek eteryczny  – dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.

Jak stosować?

  • Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) i spłukiwane – max. 0,01 %

Specyfikacja produktu:

  • INCI:  Ocimum Basilicum Oil, Linalool*, Citral*, Limonene*, Eugenol*  (olejek z bazylii, *składnik naturalnie występujący w olejku z bazylii)
  • Postać: olejek o zapachu charakterystycznym dla bazylii
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje – w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10 ml

Ostrzeżenia:

  • Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi, podczas ciąży i poniżej trzeciego roku życia.

 

Dozowanie według IFRA: