Cynamon olejek eteryczny  – dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.

Jak stosować?

  • Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max. 0,58 %, spłukiwane – max. 0,77 %. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się w tabeli na dole strony.

Specyfikacja produktu:

  • INCI: Cinnamomum Zeylanicum Leaf Oil, Eugenol*, Benzyl Benzoate*,Linalool*, Cinnamal*, Limonene*, Benzyl Alcohol*, Cinnamyl Alcohol*, Isoeugenol*, Benzyl Salicylate*, Coumarin*, Geraniol*  (olejek z liści cynamonu, *składnik naturalnie występujący w olejku cynamonowym)
  • Postać: olejek o zapachu charakterystycznym dla cynamonu
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje – w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10 ml

Ostrzeżenia:

  • Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi, podczas ciąży i poniżej trzeciego roku życia.

    Dozowanie według IFRA: