Lawenda olejek eteryczny  – dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.

Jak stosować?

  • Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu)  – max 10%, spłukiwane – max 10%.. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się w tabeli na dole strony.

Specyfikacja produktu:

  • INCI: Lavandula Angustifolia Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarine*, Benzyl Benzoate*, Eugenol* (olejek lawendowy, *składnik naturalnie występujący w olejku lawendowym)
  • Postać: olejek o zapachu charakterystycznym dla lawendy
  • Kraj pochodzenia: Francja
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje – w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10 ml

Ostrzeżenia:

  • Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi, podczas ciąży i poniżej trzeciego roku życia.

Dozowanie według IFRA: