Trawa cytrynowa olejek eteryczny  – dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego.

Jak stosować?

  • Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) –  max 0,2%, spłukiwane – max 1,6%. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się w tabeli na dole strony.

Specyfikacja produktu:

  • INCI: Cymbopogon Citratus Leaf Oil, Citral*, Geraniol*, Linalool*, Limonene*  (olejek z trawy cytrynowej,, *składnik naturalnie występujący w olejku z trawy cytrynowej)
  • Postać: olejek o zapachu charakterystycznym dla trawy cytrynowej
  • Kraj pochodzenia: Indie
  • Warunki przechowywania: w szczelnym opakowaniu, w temperaturze nie wyższej niż 25°C lub jeśli ktoś preferuje – w lodówce
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Dostępne opakowania:

  • 10 ml

Ostrzeżenia:

  • Unikać kontaktu z oczami i błonami śluzowymi, podczas ciąży i poniżej trzeciego roku życia.

Dozowanie według IFRA: